Om Provinstidningen Dalsland

Varje dag, alla dagar på året uppdaterar vi med senaste nytt i vår app och på sajten provinstidningen.se.

Chefredaktör och ansvarig utgivare är Elinor Thuresson.

Provinstidningen ingår i NWT Media AB, som är en del av NWT Gruppen AB.

Så här jobbar Provinstidningen med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Kontakt

För nyhetstips: redaktion@provinstidningen.se

Appens funktionalitet: app@nwt.se

Övriga frågor: 0532-123 80

Vår historia

När Provinstidningen Dalsland startades 1911 av Axel R Olson, fanns redan konservativa Åmåls-Posten som dominerade tidning i Åmål. Axel R Olson var liberal lokalpolitiker och starkt engagerad i nykterhetsrörelsen, vilket avspeglades i Provinstidningens åsiktsspalter. Under ett halvsekel kämpade de två tidningarna om läsare och annonsörer.

Provinstidningen blev så småningom den större tidningen och 1958 kunde Åmål-Tidningen (Åmåls-Posten hade bytt namn 1927) inte längre fortsätta verksamheten. Under några år fortsatte emellertid ÅT att publiceras som ett par lokalsidor i NWT.

Som ensam lokaltidning har Provinstidningen sedan dess en helt dominerande ställning i Åmålsområdet.

Provinstidningen Dalsland var i grundarfamiljen Olsons ägo till 1976. Då övertog Sune Tholin genom sitt bolag Tholin & Larsson-Gruppen AB tidningen och PD blev partpolitiskt obunden. Tholin har därefter varit tidningens ledning.

Efter ett kort mellanspel med Alingsås-Kurirens Förvaltnings AB som delägare, såldes Provinstidningen Dalsland 2013 till Nya Wermlands-Tidningen AB.